"Kicsi" lányom 25 éves lett! A nyuszi hozta Őt anno:)
Ebből az alkalomból készült ez a kávékrémes csokipiskótás torta.
Nagyon fincsire sikerült,mindenkinek tetszett, csak a felvágása volt kissé bonyolult:)
Hozzávalók:
tésztához:
- 8 tojás
- 50 g porcukor
- 200 g kristálycukor
- 160 g liszt
- 160 g vaj!!!!
- 160 g olvasztott legalább 50% -os étcsoki
- 25 g kakaó
krémhez:
- 400 ml tejszín
- 2 csapott evőkanál nescafé por
- 30 dkg krémsajt
- 1-2 evőkanál porcukor
a tetejére:
5 dkg étcsoki
1 evőkanál olaj
díszítésre:
3-4 zacskó étcsokis kekszgolyók
Elkészítése:
A szobahőmérsékletű vajat habosra keverjük a porcukorral, majd a tojások sárgáit egyenként hozzákeverjük. (nem kell sokáig kevergetni)
A tojásfehérjét a kristálycukorral felverjük.
A vajaskrémhez hozzáöntjük a vízgőz felett megolvasztott csokit.( ne legyen forró!!)
Elkeverjük, majd a felvert habot,és a kakaós-lisztet felváltva adagoljuk hozzá.
28 cm átmérőjű sütőpapíros tortasütőben 165 C fokon kb 50-60 percig sütjük.
Kihülés után háromfelé vágjuk,tortafűrésszel, vagy éles nagy késsel ill.cérnával.
A krémhez a tejszínt felverjük, hozzáadjuk a kévéport,majd a sajtkrémet is.
A krémmel megtöltjük a lapokat,a tetejét ,és az oldalát is vékonyan megkenjük.
A csokit felolvasztjuk , hozzáadjuk az olajat is, majd a torta tetejére öntjük, és elkenjük rajta.
Végül most jön a türelemjáték!
Kirakjuk a csokigolyókkal a torta tetejét és az oldalát is .
Még sok-sok szép Születésnapot kívánunk Alizunk!
Sok szeretettel köszöntöm lányodat! :-) Nagyon ötletes és szép lett a torta!
VálaszTörlésKöszönöm nagyon kedves vagy Csipike!
TörlésNagyon finom volt, ezt nem vágni... harapni kell!!!
VálaszTörlés