2015. április 18., szombat

Sonkás-sajtos-brokkolitál


Izgalmas ízvilágú gyors vacsit készítettem.
A brokkoli sűrűn megfordul az étkezésemben, vitamin, és izületre gyakorolt hatása miatt is.


Hozzávalók:

  • 500 g brokkoli
  • 1 közepes sárgarépa
  • 10 dkg trapista sajt
  • 10 dkg fekete erdei sonka



Elkészítése:
A brokkolit megmossuk,rózsáit kettévágjuk, szárát se dobjuk el ,meghámozva az is mehet a sós, lobogó vízbe,5-6 percre.
A megtisztított , vékony karikákra vágott répát is hozzáadhatjuk .
A megpuhult zöldségeket leszűrjük, tűzálló tányérra rendezzük, megszórjuk a reszelt sajttal.
Körberakjuk a sonka szeletkékkel, és a mikróban, vagy sütőben addig sütjük, míg ráolvad a sajt.
A sonka füstössége nagyon jól érvényesül a brokkoli semleges ízéhez.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése