2016. január 18., hétfő

Sült csirkemell egzotikus meggyszósszal


A sült csirke melle, igazi vízválasztó lehet a húskedvelők körében.
Van aki szereti, mert nem zsíros,beilleszthető a diétába,de olyan is akad,aki nem szereti, mert túl száraznak,nem igazán ízesnek érzi,főleg ha a bőrét nem eheti.
Ilyenkor valamilyen rafinált mártással, igazán mennyei étekké léptethetjük elő.
Ebben a receptben a meggyet egzotikussá varázsoltam egy kis kókusz,ill.fahéj segítségével.


Hozzávalók:

  • 1/2 sült csirkemell
  • 1/2 kg fagyasztott vagy befőtt meggy
  • 2 dl kókusztej
  • 2 evőkanál keményítő
  • 1 evőkanál kókuszreszelék
  • cukor vagy édesítő( a meggy savanyú ízétől függő)
  • 1 fahéjrúd
  • szerecsendió
  • burgonya
  • kókuszzsír




Elkészítése:

Az előző napról maradt grillcsirke mellével nem volt sok munka, csak fel kellett szeletelni,ill.picit fűszereztem némi borssal, sóval.
A meggyet felfőztem a fűszerekkel( só,fahéj,kókusz) annyi vízzel,hogy ellepte.
Pár perc forralás után a keményítőt elkevertem a kókusztejjel,és behabartam a szószt.
A burgonyapürét elkészítettem a szokásos módon, annyi különbséggel, hogy kókuszzsírt, és szerecsendiót használtam hozzá.


1 megjegyzés:

  1. Én szeretem a száraz mellfilét, senki más a családban, pedig finom hideg szendvicsbe is. Viszont a krumpliformád nagyon cuki, jó ötlet :-)

    VálaszTörlés