Örök klasszikus !
Időnként kell egy kis májjal kényeztetni a szervezetet.
Hozzávalók:
- 1/2 kg csirkemáj
- 1 fej hagyma
- 2 kanál kacsazsír (vagy bármilyen)
- majoranna
- kakukkfű
- bors
- só
- barnarizs (fehér is lehet ha ezt nem szeretitek)
Egy nagy hagymát megdinsztelünk két kanál kacsa zsíron, majd a megtisztított májat csíkokra vágva hozzá adjuk.
Majorannával, borssal, kakukkfűvel, megszórjuk (sóval ugye nem, csak tálaláskor) és fehéredésig
sütjük.
A barna rizsnek egy
titka van. Illetve több is, de egy nagyon fontos: érdemes beáztatni
főzés előtt.
Ha délben akarod elkészíteni, akkor reggel áztasd be nyugodtan.
Majd mikor nekiállsz az ebédnek, folyó víz alatt mosd át. 2,5-szeres vízben tedd fel főni a tűzre.
Ha délben akarod elkészíteni, akkor reggel áztasd be nyugodtan.
Majd mikor nekiállsz az ebédnek, folyó víz alatt mosd át. 2,5-szeres vízben tedd fel főni a tűzre.
A barna rizs élettani hatásai:
- hasmenés ellen, magas láz esetén kiváló;
- jótékony hatást gyakorol az egész bálcsatornára, nyugtatja és tisztítja;
- bőrbetegségeknél, hajhullás esetén érdemes fogyasztani;
- jótékonyan hat a vérzsír és vérkoleszterin szintre;
- segíti a veseműködést, gátolja a vesekőképződést;
- méregtelenít, segíti a salakanyagokat eltávolítani a szervezetből (erre van is egy barna rizs diéta kifejezetten);
- az idegrendszerre nyugtató hatást gyakorol.