Szintén egy tészta nap
Megint későn jöttem haza, sebtében kellett összedobni egy kis vacsit.
Nagyon szeretem a Gyufa tésztát túrósan ,mákosan, grízesen most éppen sajtosan.
Hozzávalók:
- 1/2 kg tészta
- 10 dkg füstölt sajt
- 10 dkg trappista sajt
- 1 tejföl
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 kanál olaj
- só
Amíg felforr a víz, lereszeljük a sajtokat. A tejfölbe belekeverjük a préselt fokhagymát és a sajtok felét, majd addig melegítjük, amíg egy kissé megolvadnak.
A megfőtt tésztára (ez a gyufánál pár perc csak) tesszük a sajt szószt, majd ráhalmozzuk a maradék sajtokat.
Vigyázz a sajtokkal !! Ne egyél sajtimitációkat!
A magyar konyha számára a sajt mindennapi eledel, ezért különösen
fontos, hogy jó minőségű sajtok kerüljenek az asztalunkra,
szendvicseinkbe, ételeinkbe.
Figyeld a csomagoláson feltüntetett tájékoztatót. Ha úgy kezdődik, hogy
növényi zsiradék, akkor az bizonyosan nem valódi sajt. Figyeld az
E-tartalmat is, ha 3-5 adalékanyagot tartalmaz, akkor inkább ne vásárold
meg.