A jó húsleves titka, hogy lassú tűzön, sokáig készül.
Hozzávalók:
- l,5 kg húsos sertés karajcsont, 2-3 szelet tarja
- 25 dkg sárgarépa
- 15 dkg petrezselyem
- 2-3 szál zeller
- 1 karalábé
- 1 cikk kelkáposzta
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1-2 kisebb krumpli
- 1 paradicsom
- 1 zöldpaprika
- pici Erős Pista
- só
- 10 db egész fekete bors
- cérnametélt
A húsos csontot és a tarját 3 liter
hideg vízben feltesszük főni.
Gyenge tűzön, fedő nélkül gyöngyözve bugyborékoló forralással egy órát főzzük.
Majd miután egy kissé lehaboztuk, beletesszük a zöldségeket, a fűszereket és addig főzzük, amíg a csontról lejön a húsos rész. Ha nem elég sárga (mert ez ugye nem tyúkból van) egy kevés sáfrányt
vagy kurkumát tegyünk bele. Az elkészült levest kicsit állni hagyjuk, majd szűrjük és cérnametélttel tálaljuk.