Megértek az almáink! Jönnek az ŐSZI almás receptek!
Az idén ilyen bő alma termésünk lett.
Alma püré
- 1 kg alma
- fahéj
- szegfűszeg
- citromlé
- füge
- keményítő vagy pudingpor
- tej
Az almákat meghámozzuk, gerezdekre majd kockákra vágjuk, és feltesszük főni, egy kiskanál fahéjjal, 5-6 szegfűszeggel, vaníliás cukorral, citromlével és 2 dl vízzel.
A fügéket kis darabokra vagdossuk és hozzáadjuk az almákhoz, 15-20 percig főzzük együtt.
Ha megfőtt az alma, kivesszük a szegfűszegeket és pürésítjük.
Majd visszatéve a tűzhelyre keményítő vagy pudingporral (tej) besűrítjük.
Lepénykék hozzávalók:
- 30 dkg liszt
- 2 tojás
- 4,0 dl tej
- 2 alma meghámozva, lereszelve
- 2 evőkanál olaj
- csipetnyi só
- fél sütőpor
A tésztát összeállítjuk, ahogy a normális palacsintát majd a kinyomkodott alma reszeléket hozzáadjuk, és kissé vastagabb lepényeket sütünk.
Magas vitamin- és ásványi anyag tartalmú. Pektin-tartalmának
köszönhetően támogatja az anyagcserét, hatására mozgásba jönnek a
zsírszövetek. Rugalmasabbá teszi a szöveteket, ezért ha minden nap
elfogyasztunk legalább egyet, bársonyosabb, simább lesz az arcbőrünk.
Emésztési zavarokra, lázra kiváló.