Ponty akadt a horogra!!!!
Filézve, irdalva, sózva, borsozva, fokhagymázva
Eredetileg csirke májat akartam a szalonnába göngyölni, de mikor megláttam a halat filézve, gondoltam ezt ki kell próbálni.
Nem bántam meg, mert a szalonna ahogy megsült, szépen átadta a finom ízét a halhúsnak.
Nem kellett sokáig sütni, csak amíg a szalonna piros nem lett.
Köretnek céklás krumplipürét készítettem.
Addig amíg a krumpli és a lereszelt cékla főtt a sóval, teljesen cékla vörös színe volt.
Aztán amikor egy kis margarint adtam hozzá, inkább paradicsomos krumplipüré lett.
Szerintem megváltozott a kémhatása és átváltozott lilából pirossá.
Ha valaki tud rá más magyarázatot várom!
Céklás püré
Hozzávalók:
- 0,5 kg krumpli
- 1 öklömnyi cékla
- só
- bors
- szerecsendió
- 1 kanál margarin
- tej ízlés szerint
"Örömed legyen a cékla pirossága,
Reményed a zeller zöld-szín koronája,
Napjaid legyenek édes ízű kompót,
Meg ne keserítse gyógyszertári kontó." - Arany János