Férjem kedvence ez a lepényke, neki kedveskedtem vele.
Ízlett, mert gyorsan elfogyott!
Az volt a cél, hogy nagyon vékony tésztán, nagyon vastag túró legyen.
Kísérlet volt, mert ebben a kis tepsiben még nem sütöttem lepényt.
Általában 25 dkg lisztből csinálom, de nagyobb tepsiben.
Mai nap azonban elhatároztam, hogy kisebb adagokban kell az ételek terén
gondolkodnom, mert ahogy Ady írja : "üresen áll a fészek...."
Hozzá kell szoknom, hogy már csak ketten vagyunk itthon Apával.
A lányaim a párjaikkal héba-hóba jönnek, élik a saját életüket.
Ha bejelentkeznek, csak akkor veszem majd elő a nagyobb edényeimet,
és főzök bővebb adagokat.
A lepény hozzávalói:
- 25 dkg liszt
- 2 dl tej
- 2 tojás sárgája
- só
- fél élesztő
- 1 kis kanál cukor
Töltelék:
- 50 dkg túró
- 10 dkg cukor
- 1 csokor kapor
- 1 tojás sárgája
A dagasztógépben megkelesztett tésztát kinyújtom, majd a tölteléket rákenem.
Ehhez a túróhoz nem kellett tejföl a lazításhoz, mert elég vizes volt.
200 fokon sütöm szép pirosra.
Szuper vékony tészta !
A kapormag rendkívül jó hatással van a
hormonháztartásra, ezért fogyasztása a menopauza
időszakában levő nőknek különösen ajánlott.
időszakában levő nőknek különösen ajánlott.