Glazed Donut

Köszöntő

Köszöntelek az oldalamon kedves látogató!

mottóm:
"Az ételkészítés a legősibb művészet,hisz Ádám is éhesen született!"

2016. április 1., péntek

Fokhagymakrémleves a sonkalé hasznosításával



 A húsvéti sonka főzőlevét minden évben meghagyom, vétek lenne kiönteni,bableves,krumplileves stb varázsolódhat belőle.
(A SONKA nálam  HAGYMÁVAL, SZEMESBORSSAL, BABÉRRAL FŐ)
Most egy fokhagymakrémleves készült pillanatok alatt.



Hozzávalók:

  • 1 fej fokhagyma
  • kb fél liter füstölt sonkalé (kóstoljuk meg mennyire sós)
  • 1 evőkanál liszt
  • 1 evőkanál kókuszzsír (vaj,margarin,stb is lehet)
  • kb 1 dl főzőtejszín,vagy joghurt,tejföl
  • levesgyöngy



Elkészítése:
A fokhagymát préseljük át,majd a zsiradékon kicsit futtasuk meg.
Hintsük meg a liszttel, kavarjuk meg, majd apránként öntsük hozzá a sonka levét,miközben egy habverővel erőteljesen keverjük.
Főzzük egy pár percig, majd a tejszínhez vegyünk ki a léből egy merőkanálnyit.
Itt is a habverőt alkalmazzuk, majd vékony sugárban öntsük a levesbe a főzőtejszínt.
Kóstoljuk, hogy kell e ízesíteni még.
Nekem tökéletesen elég volt a sonkalé és a fokhagyma kettőse.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése