2013. augusztus 7., szerda

Sajtos-fokhagymás-tejfölös lángos




  Ha már ilyen meleg van, érezzük magunkat a strandon!
  Együnk reggelire LÁNGOST!
  Jó fokhagymás, tejfölös, füstölt sajtosan, vagy akár túrós tejfölös hagymásan is.




 A klasszikus "hűtős" lángos receptjét alkalmazhatjuk.
 Igaz,ez egy nagy mennyiség, de hát ha újra megkívánjuk, vagy netán beállít egy váratlan vendég,  csak elővesszük ( egy héten belül) és már sül is az ínycsiklandozó lángoska.

 
    Hozzávalók:

  • 1 kg liszt
  • 3 tojás
  • 1 kis doboz tejföl
  • 5 dkg élesztő
  • 1/2 liter tej
  • olaj a sütéshez
  • tejföl,fokhagyma,füstölt sajt ,esetleg túró feltétnek
 
Az élesztőt beledörzsöljük a lisztbe, majd a tojások és a tejföl is belekerül.
A tejjel bedagasztjuk, sózzuk.
Este elkészítjük,fóliával letakarva hűtőbe tesszük, és másnap sütjük.
4-5 napig eláll.