2012. szeptember 15., szombat

Csirkemáj barnarizzsel


 Örök klasszikus !
Időnként kell egy kis májjal kényeztetni a szervezetet.





Hozzávalók:
  • 1/2 kg csirkemáj
  • 1 fej hagyma
  • 2 kanál kacsazsír (vagy bármilyen)
  • majoranna
  • kakukkfű
  • bors
  • barnarizs (fehér is lehet ha ezt nem szeretitek)
 Egy nagy hagymát megdinsztelünk két kanál kacsa zsíron, majd a megtisztított májat csíkokra vágva hozzá adjuk.
 Majorannával, borssal, kakukkfűvel, megszórjuk (sóval ugye nem, csak tálaláskor) és fehéredésig
 sütjük.


A barna rizsnek egy titka van. Illetve több is, de egy nagyon fontos: érdemes beáztatni főzés előtt.
Ha délben akarod elkészíteni, akkor reggel áztasd be nyugodtan.
Majd mikor nekiállsz az ebédnek, folyó víz alatt mosd át. 2,5-szeres vízben tedd fel főni a tűzre.

A barna rizs élettani hatásai:
  • hasmenés ellen, magas láz esetén kiváló;
  • jótékony hatást gyakorol az egész bálcsatornára, nyugtatja és tisztítja;
  • bőrbetegségeknél, hajhullás esetén érdemes fogyasztani;
  • jótékonyan hat a vérzsír és vérkoleszterin szintre;
  • segíti a veseműködést, gátolja a vesekőképződést;
  • méregtelenít, segíti a salakanyagokat eltávolítani a szervezetből (erre van is egy barna rizs diéta kifejezetten);
  • az idegrendszerre nyugtató hatást gyakorol.