2012. szeptember 7., péntek

Sajtszószos tészta

     Szintén egy tészta nap

    Megint későn jöttem haza, sebtében kellett összedobni egy kis vacsit.
        Nagyon szeretem a Gyufa tésztát túrósan ,mákosan, grízesen most éppen sajtosan.

Hozzávalók: 
- 1/2  kg tészta
- 10 dkg füstölt sajt
- 10 dkg trappista sajt
- 1 tejföl
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 kanál olaj
- só
                
Amíg felforr a víz, lereszeljük a sajtokat. A tejfölbe belekeverjük a préselt fokhagymát és a sajtok felét, majd addig melegítjük, amíg egy kissé megolvadnak.
A megfőtt tésztára (ez a gyufánál pár perc csak) tesszük a sajt szószt, majd ráhalmozzuk a maradék sajtokat.


Vigyázz a sajtokkal !!   Ne egyél sajtimitációkat!
A magyar konyha számára a sajt mindennapi eledel, ezért különösen fontos, hogy jó minőségű sajtok kerüljenek az asztalunkra, szendvicseinkbe, ételeinkbe.
Figyeld a csomagoláson feltüntetett tájékoztatót. Ha úgy kezdődik, hogy növényi zsiradék, akkor az bizonyosan nem valódi sajt. Figyeld az E-tartalmat is, ha 3-5 adalékanyagot tartalmaz, akkor inkább ne vásárold meg.