2012. szeptember 21., péntek

Befőzés képekben


Lecsó, kecsap, szósz


Vége felé jár a befőzési szezon!!


Főzés

Passzírozás

                                                                           Sűrítés


Ivólé

Az üvegeket mosószeres forró vízben kimosom.
Mikróban csirátlanítom, ujjnyi vizet rakok bele és két percig forralom a mikróban, majd kiöntöm egy tepsibe,ebbe a forróvízbe állítom az üvegeket. Amikor beleteszem a forró paradicsomom levet vagy lecsót, celofánnal és a tetővel lezárom, majd felfordítom az üvegeket 3-4 percre, utána megy a száraz dunsztba.

Lecsó
Sok fűszeres szósz receptje
  • 4 liter  paradicsom szósz
  • 1 tk mustármag
  • 4 ág  friss bazsalikom
  • 3 zeller szár
  • 3-4 ág kakukkfű
  • 1 ek mustár
  • 1/2 kk őrölt rozmaring
  • 2 nagy alma reszelve 
  • 1 nagy hagyma
  • 1 ek méz
  • 1tk őrölt kömény
  • 5 babér
  • 1 tk majoranna  
  • 2 ek almaecet
  • 12 ek cukor
  • 1/2 kk fahéj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1tk koriander
A szószt a fűszerekkel együtt a felére besűrítjük kb 2 óra kell.
Végül szitán átszűrjük és megy a száraz dunsztba.