2012. november 24., szombat

Sütőtökös krumplisaláta gazdagon



   Ugye tudjuk milyen hatása van a reklámoknak az emberekre?   

 

   Most a pozitív oldala ihletett meg, mégpedig a jó Glóbusz 
   majonéz reklámja.
   Eszembe juttatta , hogy milyen régen készítettem krumpli salit.
   Na de itt volt a nyakamon a napokban vásárolt sütőtök, a
   múlthéten kapott birsalma, azokkal is kezdeni kellett valamit.
  

    Így készült el a sütőtökös-birsalmás krumpli saláta.

             

Hozzávalók:  

  • 15 dkg krumpli
  • 10 dkg sütőtök
  • 2 birsalma
  • 2 lilahagyma
  • 2 kanál joghurt vagy tejföl
  • fél sörretek (elhagyható)
  • majonéz

                                          gyors majonéz: 
1 tojás, 2 dl olaj,1 k kanál mustár,1 evő kanál 
                             mézes almaecet,1 kis kanál méz, bors, só,
                                         
                                      
                                              
                                                  majonéz


A krumplit és a birsalmát megpucoljuk,kockára vágjuk, feltesszük főni pici sóval.
Közben a lilahagymát és a retket felszeleteljük besózzuk.
Elkészítjük a majonézt, a hozzávalókat egy magas edényben összemixeljük.
Összekeverjük a kissé kihűtött krumplit, birsalmát, a sült, vagy főtt sütőtök pürét,a besózott hagymát, retket, a majonézzel.
Alaposan kihűtjük, fogyasztás előtt még pikánsíthatjuk ecettel, vagy citromlével.
Sült kolbásszal , saláta levelekkel tálaljuk.



                "Jobb ma egy kolbász, mint holnap egy virsli."