Mit csinál a jó háziasszony,egy halom tojásfehérjével a konyhában?
A múltkor habcsók volt, most felfújtra gondoltam.
Hozzávalók: 50 dkg rizs
fél l víz
fél l tej
1 db vaníliás pudingpor
1 db vaníliás cukor
10 dkg margarin
10 dkg cukor
10 dkg mazsola
5 tojásfehérje
A rizst egy lábasba tesszük, és folyamatos kevergetés mellett, közepes hőfokon,
főzzük a vízben.
Mikor elforrt a rizsről a víz, ráöntjük a tejet,és belekeverjük a pudingot.
Letakarva még pár percig forraljuk, majd levesszük a tűzhelyről, és hagyjuk, hogy a rizs-
szemek megdagadjanak.
Miután langyosra hűtöttük, belekeverjük a margarint, a mazsolát , a cukrokat, majd a
felvert habot is hozzáadjuk.
Kivajazott tepsibe , aranybarnára sütjük 200 fokon, kb 50 percig.
Tálaláskor tetszés szerint megszórjuk porcukorral, és lekvárral tálaljuk.
Egy kis gyógykúra : a rizs gyomorégés esetében is segít. A
fehér rizst előzetes átmosás nélkül főzzük meg, a keményítőt tartalmazó
főzővizet öntsük le egy edénybe, hagyjuk hűlni és adjuk inni a
páciensnek.
„Aki rizst eszik, bölcs lesz” – az idézet Konfuciustól