2012. november 7., szerda

Rizsfelfújt csipkelekvárral


    Mit csinál a jó háziasszony,egy halom tojásfehérjével a konyhában?
    A múltkor habcsók volt, most felfújtra gondoltam.
   
    Hozzávalók:   50 dkg rizs
                          fél l víz
                          fél l tej
                         1 db vaníliás pudingpor
                         1 db vaníliás cukor
                         10 dkg margarin
                         10 dkg cukor
                         10 dkg mazsola
                         5 tojásfehérje
                         
                    
   
  

 A rizst egy  lábasba tesszük, és folyamatos kevergetés mellett, közepes hőfokon,
 főzzük a vízben.
 Mikor elforrt a rizsről a víz, ráöntjük a tejet,és belekeverjük a pudingot.
 Letakarva még pár percig forraljuk, majd levesszük a tűzhelyről, és hagyjuk, hogy a rizs-
 szemek megdagadjanak.
 Miután langyosra hűtöttük, belekeverjük a margarint, a mazsolát , a cukrokat, majd a
 felvert habot is hozzáadjuk.
 Kivajazott tepsibe , aranybarnára sütjük 200 fokon, kb 50 percig.







Tálaláskor tetszés szerint megszórjuk porcukorral,  és lekvárral tálaljuk.


Egy kis gyógykúra : a rizs gyomorégés esetében is segít. A fehér rizst előzetes átmosás nélkül főzzük meg, a keményítőt tartalmazó főzővizet öntsük le egy edénybe, hagyjuk hűlni és adjuk inni a páciensnek.



„Aki rizst eszik, bölcs lesz” – az idézet Konfuciustól