Hagyományos karácsonyi halászlevünkön változtattam az idén.
Zöldségekkel készítettem el.
Mindenki megelégedéssel nyugtázta eme tettemet.
Hozzávalók:
- 4-5 db pontypatkó
- 1 dobozka halalaplé azaz halsűrítmény
- 2-3 db sárgarépa
- 1 nagy petrezselyemgyökér
- fél öklömnyi zellerdarab
- 1 kis karalábé
- 15 dkg csiperkegomba
- só
- bors
- őrölt pirospaprika
- erős Pista
- 1 kanál zsír
A zöldségeket kicsit megpirítottam egy kanál zsíron, majd a halsűrítménnyel és 2,5 liter vízzel felöntöttem.
Addig főztem amíg félpuhának éreztem őket, majd hozzáadtam a besózott halszeleteket paprikáztam borsoztam.
A tálalásnál külön adtam a tányérokra a hal szeletkéket, hogy nehogy összetörjenek, és azért is ,hogy könnyebben lehessen szedni a tálból a zöldségeket.
Nagyon finom levesnek sikeredett, még a halászlét nem kedvelők is elégedettek voltak.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése