2013. december 7., szombat

Ízes-mézes csirkecombok


   Ízben gazdag sült csirkecombikat készítettem.
   A hús zamatát a sok-sok hagyma, a méz,a chili és a kakukkfű aromája adta.


  Hozzávalók:
  • 4 db csirkecomb
  • 2 nagy vöröshagyma
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • 1 kk bors
  • kakukkfű
  • 1 kk chilipaprika
  • 2 ek méz
  • 1 dl olaj


 A csirkecombokat megtisztítottam, majd bekentem a következő páccal.
 (A mézet, a chilit, a sót, borsot összekevertem az olajjal.)Kb egy órát pácolódott.
 Egy tepsibe belerakosgattam a combokat, és megszórtam a kétféle hagymával.
 Kimentem a kertbe, és néhány szál kakukkfüvet szakítottam.
Megmostam és ráhelyeztem a húsok tetejére.
Fóliával letakartam, és egy fél órát pároltam, majd szép pirosra sütöttem.
Sült krumplival, és házi savanyúsággal tálaltam.