2013. december 16., hétfő

Mézes-mázas puszedli


   Mézespuszedlit készítettem,hogy ne csak figurás mézes legyen az idén.





  

 Hozzávalók:
a tésztához

  • 12,5 dkg méz
  • 40 dkg liszt
  • 12,5 dkg Ráma margarin
  • 3 tojás
  • 1 citrom héja
  • 20 dkg porcukor
  • fél cs sütőpor
  • 4 ek tejföl
  • 1kk mézeskalácsfűszer

a mázhoz:
2 tojásfehérje
20 dkg porcukor



Elkészítés:
A margarint a mézet összemelegítjük, hozzáadjuk a cukrot, majd a tojásokkal habosra keverjük.
Egy másik tálba a liszthez keverjük a sütőpor,a fűszereket majd a tojásos masszával vegyítjük.
Érleljük a hűtőben egy napot, majd diónyi gömböket szaggatunk ki, kissé lelapítjuk, és sütőpapíros tepsibe rakosgatjuk.
200 fokon 8-10 perc alatt megsütjük, vigyázunk ,hogy meg ne égjen.
A bevonathoz a tojásfehérjét és a cukrot gőz fölött folyamatosan keverjük, majd belemártogatjuk a mázba.
Kissé hagyjuk száradni, majd cukorgyöngyökkel dekoráljuk.
Jól záródó fém dobozba tesszük,és megfogadjuk, hogy karácsonyig nem nyitjuk ki.