A kertben már vénülőben vannak a salátafejek, főzni kell belőlük amíg lehet.
Fokhagymás, édes-savanyú főzeléket készítettem buggyantott tojással.
Tálaláskor beindult a fantáziám, miután a tojást felvágtam és szépen kifolyt a sárgája.
Nyuszit kreáltam, és az jutott az eszembe, hogy ha majd évek múlva a kicsi unokáim nem akarják a salátafőzeléket megenni, milyen mesével veszem rá őket mégis.
A mese címe : A salátatengerből kihalászott nyuszi
Hozzávalók:
- 3 db fejes saláta szíve (csak a közepét használtam fel)
- 1 dl tejföl
- 1 evőkanál fokhagymás vaj (Lidl-ös) vagy 1 kis gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál liszt
- só
- 2 x 1 evőkanál ecet / 1 a tojás buggyantásához/
- 1 evőkanál cukor
- 2 tojás
Elkészítése:
A salátaszíveket jól megmossuk, összetépkedjük, sós vízben megfőzzük, majd fokhagymás vajat adunk hozzá (lehet fokhagymagerezdet is használni, nekem vaj van itthon és így nem kellett fokhagymát pucolnom).
A tejfölt kikevertem a liszttel, pici meleg vízzel, és hozzáadtam a salátához.
Ecettel, cukorral tesszük igazán pikáns ízűvé, majd buggyantott tojással pirítóssal tálaljuk.
A buggyantott tojáshoz:
Sós ecetes vizet forralunk, majd beleütünk egy tojást egy merőkanálba.
A kanalat óvatosan a víz fölé helyezzük, majd megbillentjük, hogy a forró víz egy kicsit körbe vegye, és kicsapódjon a fehérje.
Majd beletesszük a vízbe, és másfél-két percig főzzük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése