Tegnap eljött az ideje annak, hogy a lefagyasztott haltejeket megfőzzem.
Tudom nem mindenki szereti, én jó horgászfeleségként sütöm-főzöm, és eszem is.
Hozzávalók:
- 1 ponty halfej, halfarok
- kb 30 dkg haltej
- 1 dl tejföl
- 1 evőkanál liszt
- citromlé
- 2 db sárgarépa
- 1 zsenge karalábé
- nagy csokor kapor
- 2 db babérlevél
- 3 db borókabogyó
- 2 db szegfűbors
- 3 db fekete bors
- só
Elkészítése:
A halfejet és a hal farkát, valamint egy szeletet még a szálkásabb részéből a pontynak felteszem főni, a fűszerekkel (babér,boróka,borsok) együtt.
Amíg fő, megtisztítom a répát, karalábét, és felvágom a kaprot.
Majd beleteszem a zöldségeket, sózom és puhára főzöm.
A tejföllel behabarom, és belerakom a kis darabokra vágott haltejet.
Pár percig főzöm, majd citromlével teszem pikánssá.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése