Glazed Donut

Köszöntő

Köszöntelek az oldalamon kedves látogató!

mottóm:
"Az ételkészítés a legősibb művészet,hisz Ádám is éhesen született!"

2014. június 21., szombat

Kapros-tejfölös haltejleves



Tegnap eljött az ideje annak, hogy a lefagyasztott haltejeket megfőzzem.
Tudom nem mindenki szereti, én jó horgászfeleségként sütöm-főzöm, és eszem is.



Hozzávalók:
  • 1 ponty halfej, halfarok
  • kb 30 dkg haltej
  • 1 dl tejföl
  • 1 evőkanál liszt
  • citromlé
  • 2  db sárgarépa
  • 1 zsenge karalábé
  • nagy csokor kapor
  • 2 db babérlevél
  • 3 db borókabogyó
  • 2 db szegfűbors
  • 3 db fekete bors


Elkészítése:
A halfejet és a hal farkát, valamint egy szeletet még a szálkásabb részéből  a pontynak felteszem főni, a fűszerekkel (babér,boróka,borsok) együtt.
Amíg fő, megtisztítom a répát, karalábét, és felvágom a kaprot.
Majd beleteszem a zöldségeket, sózom és puhára főzöm.
A tejföllel behabarom, és belerakom a kis darabokra vágott haltejet.
Pár percig főzöm, majd citromlével teszem pikánssá.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése