Kitti lányom a múltkor kereste a Langallót a blogon, bizony még nincs ilyen posztom, pedig sokszor készítettem már, hol ilyen, hol olyan feltéttel.
Mikor megvettük ma a kolbászt a boltban, akkor döntöttem úgy, hogy kenyérlángost készítek, igaz nem szalonnával, hanem kolbász-virsli párosítással.
Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 2,5 dkg élesztő
- 1 tk. cukor
- 1,5 dl langyos víz
- 1,5 dl tej
- fél kk. őrölt bors
- 2 ek. olaj
Feltét:
- 1 nagy doboz tejföl
- 2 közepes vöröshagyma ( legjobb a lila)
- 20 dkg füstölt kolbász
- 10 dkg füstölt sajt
- 1-2 virsli
- csilipehely
- 1 kk. szárított oregánó (szurokfű)
- 1 nagy dundi gerezd fokhagyma
Elkészítése:
Kelt tésztát készítettem.
Az élesztőt fele tej és fele vízzel, pici cukorral felfuttattam, és a többi hozzávalóval együtt kenyérsütőgép dagasztó programjával kidagasztattam.
Állt egy órát, majd kétfelé vettem, és egyszerűen sütőpapíros tepsibe belepacsmagoltam. (Jó megfogalmazás, ugye? -de tényleg így történt.)
Nem volt időm kinyújtogatni, de nem is fontos, eredetileg is a kenyértésztából csípték le.
Megkentem fokhagymás tejföllel jó vastagon, rápakolgattam a kolbász és virsli karikákat, a vöröshagyma szeletkéket (a lilahagyma jobb lett volna, de előtte nap fogyott el) és a fűszereket.
Előmelegített sütőben közepes fokon 30-35 percig sütöttem, a vége előtt sajtot is raktam rá.
- Megjegyzés:
- Jó volt a tészta állaga sütést követően, kívül ropogósra sült,belül jó puha volt.
- A bors is újítás volt a tésztában, de jól érvényesült, a csilipehely Apának tetszett, pedig a kolbász is csípős Csabai volt.
Hmmm, jól esne ebédre! :)
VálaszTörlés