Ahogy kapálgattam a kis fűszerkertemet,és csipkedtem le a kiálló levélkéket innen-onnan, akkor döntöttem el, hogy ezekkel a fűszerekkel kell valamit kezdenem a mai menüben.
Beszaladtam a konyhába, beáztattam a cseréptálamat, és amíg ázott a vízben, előkészítettem az ételt.
A csirkehúsról lehúztam a bőrét, besóztam,a krumplit ledörzsölgettem,a joghurtot kikevertem vízzel, delikáttal,összemetélt zöld fűszerekkel.
A cserép alját kivajaztam azzal a nekem bevált fűszeres vajjal ,amit a Lidl-ben vettem.
Beletettem a combokat,rá a hasábokra vágott krumplit,és ráöntöttem a fűszeres joghurtot.
Ráhelyeztem a cserép tetejét, hideg sütőbe tettem, majd bekapcsoltam, és 160 fokon sütöttem 90 percet.
A letelt idő után megkevertem,és fedő nélkül sütöttem még fél órát.
Ennyi időre van szükség,hogy egyrészt felmelegedjen a cserép,majd hogy a kiengedett párájában omlóssá váljon a hús, és a krumpli magába szívhassa a joghurtos szaftot.
- 4 db egész csirkecomb
- 1 kg újkrumpli
- 1 kis csokor petrezselyemlevél
- 2-3 ág kakukkfű
- pár db bazsalikomlevélke
- 1 nagy natúr joghurt
- 1 evőkanál delikát
- 5 dkg fokhagymás fűszervaj
- só
- 1 db kalifornia paprika