Friss kelkáposztát vettem, és úgy gondoltam mivel most van a friss tárkony ideje, ilyen ízesítéssel készítek levest belőle.
Így hát kimentem a kertbe, és letépkedtem a tárkony bokrocskámról egy jó fél marék levelet.
A szárított tárkonyt nem szeretem, de a frissnek teljesen más az aromája.
Hozzávalók:
- 500 g kelkáposzta
- 25 dkg újkrumpli
- 1 fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- tárkonylevél
- 1 ek tárkonyecet
- 1,5 dl tejföl
- só
- olaj
- virsli
Elkészítése:
A vöröshagymát megdinszteltem, majd hozzáadtam a fokhagymát, a kockákra vágott krumplikat és annyi vízzel öntöttem fel, hogy ellepje.
Sóztam, és miután félig megfőtt, a csíkokra vágott kelkáposztát is beletettem.
Nem kell sokáig főzni, majd két-három merőkanállal kivettem a levesből, botmixerrel pürésítettem, és tejfölt, friss vágott tárkonyt adtam hozzá. (Ha csak lehet mellőzöm a rántást, habarást, önmagával sűrítem a zöldségleveseket főzelékeket, vagy krumpli segítségével.)
A virslit megpirítottam és úgy került bele a levesbe.
Néhány hete készült tárkonyos ecettel ízesítettem, tejföllel, lenmaggal, pici pirospaprika szórással tálaltam.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése