Hozzávalók:
- 1 kis fej káposzta (öklömnyi nagyságú)
- 2 db újhagyma feje
- 1 db sárgarépa
- 1 evőkanál natur joghurt
- citromlé
Majonézhez:
- 2 tojás sárgája
- 1-2 ek porcukor
- 2 ek mustár
- 1 ek liszt
- csipet só
- 4 dl tej
Elkészítése:
A káposztát legyalultam, a hagymákat metéltem, és besóztam mindkettőt. Állni hagytam egy fél órát.
Közben elkészítettem a majonézt (én csak fél adagot készítettem).
A tojásokat a cukorral, sóval, liszttel, mustárral csomómentesre kevertem.
Vizet forraltam, majd gőz fölött besűrítettem a krémet a tej hozzácsurgatásával kb. 5 perc.
Amikor éreztem, hogy sűrű, kihűtöttem, és habverővel felhabosítottam.
Összekevertem a sós létől kinyomkodott káposztával, hagymával, és reszeltem hozzá még egy répát is.
Pici citromlével, joghurttal még savanyítottam, majd a salátát a hűtőbe tettem.
Sütöttem egy pár darab újkrumplit és egy-két virslit is hozzá, paradicsom szeletekkel, salátalevelekkel tálaltam.