Omlós tésztát készítettem a névnapomra.
Hozzávalók:
- 40 dkg liszt
- 3 tojás
- 10 dkg porcukor
- 1 dl tej
- 13 dkg margarin
- 1 sütőpor
- 1 citrom héja
- fahéj
A lisztet összemorzsoltam a margarinnal tojással sütőporral, majd a tejet is hozzáadtam.
Fél óráig hűtőben pihentettem, addig a tölteléket elkészítettem.
1 kg almát legyalultam, majd megpároltam 2-3 kanál cukorral.
3 tojás fehérjét felvertem habbá, majd 3 kanál barack lekvárt, 10 dkg diót (én dejót használtam) adtam hozzá.
A tésztát 3 részre osztottam, 2 egyformát és egy kisebbet a rácsoknak.
Az első részt kinyújtottam, majd rákentem a párolt almát.
A következő tészta rétegre pedig a dejós krémet.
Megszórtam mazsolával, majd rácsokat sodortam a tetejére.
Megkentem tojás sárgájával és 200 fokon 35-40 percig sütöttem.
Fincsi lett!
jókívánságokat.