A tegnap fogott halacskák filézés utáni maradványaiból készítettem egy jó kis halászlét.
Ja, egy kis fagyasztott alaplé is volt.
Miközben főztem, azon törtem a fejem, mi legyen a leves mellé?
Anyósom puha pogácsája mindig sikeres választás. Most egy kicsit változtattam, mert pirított lilahagymákat kevertem bele.
Nagyon különleges íze lett.
Jövendőbeli vőmnek ajánlom, mert Ő szereti az ilyen ízharmóniákat, és nagyon ügyesen
mozog a kelt tészták világában. Ugye Viktor?
Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 10 dkg zsír
- 0,5 élesztő
- 1 dl tej (1 kis kanál cukor, az élesztőt felfuttatni)
- 2-3 kanál tejföl
- 2 tojás sárgája
- 2 kávéskanál só
- pici bors
- 2-3 lila hagyma
Dagasztás--->Kelesztés--->Sütés
"Fogyókúra idején is ehetünk bármennyit, csak ne nyeljük le."- Calista Kay Flockhart