2013. november 5., kedd

Füstöltízű sütőtökleves



  Édes sütőtöklevesem már van 1-2 , most egy sós változatot mutatok be.
  Paleos lányom kedvére készült, glutén és mindenféle adalékok nélkül.

Hozzávalók:
  • 1/2 kg füstölt hús (oldalas,csülök stb)
  • 1 kisebb Kanadai sütőtök
  • 2-3 db savanykás alma
  • késhegynyi szerecsenydió reszelék
  • házilag készült sárgarépa chips



  A füstölthúst megmossuk, ha nagyon sós beáztatjuk , ha nem akkor feltesszük főni hidegvízbe.
  Mikor puha a hús kivesszük, és a lébe belerakjuk a kockázott tököt.
  10 percig főzzük majd hozzáadjuk az alma darabokat is.
  Pár perc főzés után botmixeljük, ízesítjük szerecsendióval, ha kell sóval, és házilag aszalt sárgarépa
  darabkákkal tálaljuk.
  répa chips>> semmi exra aszalás, csak pár órát sütkérezett a napon,mielőtt zöldséghámozóval
  érintkezett:)
  Nem kell sűríteni sem , a tök ,és az alma pürésített állaga nem kívánja.
  Nagyon izgalmas, amikor a chips ropog a szádban , miközben a levest kanalazgatod.


                                                   
                                                       A Vőm kreálmánya Halloweenra!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése