Glazed Donut

Köszöntő

Köszöntelek az oldalamon kedves látogató!

mottóm:
"Az ételkészítés a legősibb művészet,hisz Ádám is éhesen született!"

2013. november 12., kedd

Sonkás-sajtos tepsiskrumpli


    Most egy olyan tepsiskrumplit mutatok be, ami nagyon egyszerű, de igen ízletes.
    Már van itt http://konyha-labor.blogspot.hu/2012/08/magyaros-burgonya.html egy hasonló
    recept tavalyról .
    Ezzel is nagyon megvoltak elégedve a "vendégeim".


 Hozzávalók:
  • 1,5 kg krumpli
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 nagy tejföl
  • sonkaszeletek tetszőlegesen
  • sajtszeletek tetszőlegesen
  • zsír
  • sültkrumpli fűszer

Elkészítése:
 A krumplikat félig megfőzzük, majs zsírral kikent tepsibe karikázzuk a felét, és kissé megsózzuk.
A tejfölt kikeverjük a préselt fokhagymával, és egy kávéskanál sültkrumpli fűszersóval.
A  keverék felével megkenegetjük a krumpli szeleteket, és sajttal sonkaszeletekkel megrakjuk.
Ezt a rétegzést még egyszer megismételjük, és meleg sütőben kb 40 percig sütjük.
Jó szaftos lesz a krumpli.