A "halszeretőknek" ajánlom!
A különlegessége a szószban rejlik, ami beszívódik a gyenge halhúsba, ahol a fűszerek kiteljesednek
benne.
Hozzávalók:
- 1,5 kg Ponty
- 1 kisdoboz tejföl
- 1 db citrom
- 1,5 ek bazsalikom, lehetőleg ne száraz
- 1gerezd dundi fokhagyma
- frissen őrölt bors
- só
- pici kurkuma
- 1 kk erőspista vagy késhegynyi chilipaprika
- 1 ek zsír
- rizs
- saláta
- paprikacsík
Elkészítése:
A bőrétől lenyúzott halat patkókra szeleteltem,jól besóztam, borsoztam.
A tejfölt hígítottam pici vízzel, éppen hogy keverhetővé váljon.
Aprítottam bele fagyasztott bazsalikomot, reszeltem hozzá fokhagymát,adtam bele kiskanálnyi erőspistát
(lehet chilivel pótolni),majd jól elkevertem.
Egy tűzálló Jénait kizsíroztam,egyharmadnyi szósszal felöntöttem, és beleraktam a patkókat.
Megrakosgattam citromszeletkékkel, és ráöntöttem a többi szószt, és befedtem a Jénai tetejével.
Sütöttem 20 percig 180 fokon, majd tető nélkül még 10 percig 200 fokon, amíg a szósz jól beszívódik
a húsba.
Párolt rizzsel, és salátakörítéssel tálaltam.
A tejfölt hígítottam pici vízzel, éppen hogy keverhetővé váljon.
Aprítottam bele fagyasztott bazsalikomot, reszeltem hozzá fokhagymát,adtam bele kiskanálnyi erőspistát
(lehet chilivel pótolni),majd jól elkevertem.
Egy tűzálló Jénait kizsíroztam,egyharmadnyi szósszal felöntöttem, és beleraktam a patkókat.
Megrakosgattam citromszeletkékkel, és ráöntöttem a többi szószt, és befedtem a Jénai tetejével.
Sütöttem 20 percig 180 fokon, majd tető nélkül még 10 percig 200 fokon, amíg a szósz jól beszívódik
a húsba.
Párolt rizzsel, és salátakörítéssel tálaltam.