A húsvét nélkülözhetetlen étele a kalács.
Az ünnepi asztal látványát feldobhatjuk, ha a hagyományos fonott kalács helyett fészekben ülő nyuszikat készítünk.
Az ünnepi asztal látványát feldobhatjuk, ha a hagyományos fonott kalács helyett fészekben ülő nyuszikat készítünk.
Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 2 tojás sárgája +1 kenni
- 2,5 evőkanál cukor
- fél zacskó instant élesztő
- 2 evőkanál olaj
- 3 dl tej
- só
Elkészítése:
A hozzávalókat kimértem, a lisztet átszitáltam, majd a kenyérsütőgép üstjébe beleadagoltam.
A dagasztó programmal fél órát dagasztattam, majd egy órát kelesztettem.
Kinyújtottam kb. 1-1,5 cm vastagra a megkelt tésztát, majd kb. 1,5 cm széles és kb. 20 cm hosszú csíkot vágtam.
A két végét egymáshoz fogtam, majd kétszer megcsavartam és kis gombócot tettem a farkincáknak.
Tojássárgájával jól lekentem, és sütöttem 25 percig szép pirosra.