Ma spagettit készítettem zöldséges-tejfölös szósszal és csirkehússal.
A sok ünnepi tojásos étel után, a koleszterin védelmére, tojás nélküli tésztával ettük.
Hozzávalók:
- 500 g spagetti tészta
- 500 g csirkehús
- 15 dkg brokkoli
- 10 dkg sárgarépa
- 1 fej vöröshagyma
- 3-4 evőkanál tejföl
- 4 evőkanál napraforgóolaj
- 1 evőkanál szőlőmagolaj
- 1 evőkanál liszt
- 2 db zöldséges leveskocka
- csipet majoranna
- csipet oregano
- 1 kávés kanál pirospaprika
- csipet bors
- 1 kis csokor petrezselyemlevél
A csirkehúst, aminek leszedem a bőrét (lehet most sokan szörnyülködnek, de a koleszterin sok benne) a fej vöröshagymával, az egyik leveskockával és a fűszerekkel megsütöttem.
A másik kockával és annyi vízzel, hogy ellepje 10 percig főztem a répát és a brokkolit.
A lisztből a tejfölből és a zöldségeknél maradt léből mártást kavartam, majd óvatosan a hús szaftjával is összekevertem.
A spagettit 6-7 percig főztem, majd leöblítettem hideg vízzel, és egy kanál szőlőmagolajjal megöntöztem, elkevertem.
Ezt az olajat Aliz lányomtól kaptam, a jó hatását többek között
itt olvastam.