Azért vadas jellegű ennek az ételnek a neve, mert se vadat, se pácot nem látott, de azért elég jól utánoztam az ízét.
Későn gondoltam ki, hogy a férjem egyik kedvencét főzzem meg a névnapjára, de már felkészültek az ízlelőbimbói a vadasra.
Hozzávalók: 2 személyre
- 50 dkg sertés tarja
- 2 db sárgarépa
- 1 db petrezselyemgyökér
- 1 fej vöröshagyma
- 1-2 babérlevél
- 2-3 borókabogyó
- ecet
- 2 ev kanál mustár
- szemes bors
- 1 leveskocka
- 1 dl tejföl
- 2 dkg liszt
- 1 evőkanál zsír
- pici cukor
Elkészítése:
A zöldségeket annyi vízzel öntjük fel amennyi ellepi, és sóval borssal, babérlevéllel, borókával, leveskockával puhára főzzük.
Közben a húst a fej hagymával megsütjük.
Mikor a zöldségek megfőttek, kivesszük a babért és a borókát, majd botmixellel pürésítjük.
Ízesítjük mustárral, pici cukorral, majd meghintjük liszttel és hozzákeverjük a tejfölt majd a húsra öntjük.
Közben a húst a fej hagymával megsütjük.
Mikor a zöldségek megfőttek, kivesszük a babért és a borókát, majd botmixellel pürésítjük.
Ízesítjük mustárral, pici cukorral, majd meghintjük liszttel és hozzákeverjük a tejfölt majd a húsra öntjük.
Nem ragaszkodom a gombócozáshoz, inkább a szalvétatechnikát szeretem.
- 3 db szikkadt zsemle
- 1 tojás
- 1,5 dl tej
- 10 dkg liszt
- petrezselyemlevél
- só
- húsleves
- késhegynyi kurkuma
Elkészítés:
A zsemléket feldaraboljuk ,majd kicsit megpirítjuk, és elkeverjük a tejjel, tojással, petrezselyemlevéllel, sóval liszttel és még annyi vízzel (vagy jobb ha van húslevessel), hogy szépen összeálljon.
Kurkumával színesítettem.
Egy vászon kendőbe csomagoljuk, úgy mint a szaloncukrot, és lobogó vízbe fél óráig főzzük.
Kihűlés után szépen szeletelhető.