2014. április 2., szerda

Szilvás tekercsek


Fagyasztó takarítást végeztem, megakadt a kezem az utolsó zacskó szilvánál.
Kérdem a férjemet:
- Szilváskalács?  
- Jöhet. - válaszolta.


Hozzávalók:
  • 60 dkg liszt
  • 2 dkg élesztő
  • 10 dkg vaj
  • 2,5-3dl tej
  • 2-3 kanál dejó vagy zsemlemorzsa
  • 5 evőkanál cukor a tésztába, a töltelékbe a szilva édességétől függően
  • 1 teáskanál fahéj
  • 2 +1 tojás
  • 1/2 kg szilva
  • porcukor



Elkészítése:
 Hagyományos módon kelt tésztát gyúrunk, majd kelni hagyjuk egy fél órát.
 Miután kinyújtottuk a tésztát téglalap alakra,
 megszórjuk dejóval, hogy a gyümölcsből kifolyó nedvességet beszívja.
 Majd két sorban rápakolgatjuk a szilvaszemeket ,amelyeket
 meghintünk fahéjas porcukorral.
 Feltekerjük mint a bejglit, lekenjük tojással, és 180 fokon 30-35 percig sütjük.
 Sütés után hagyjuk hűlni, porcukrozzuk, majd szeleteljük.
  


                                                                  Jó étvágyat!