Glazed Donut

Köszöntő

Köszöntelek az oldalamon kedves látogató!

mottóm:
"Az ételkészítés a legősibb művészet,hisz Ádám is éhesen született!"

2014. április 6., vasárnap

Zsázsás-újhagymás bundáskenyér


Kerti zsázsát csíráztattam!
Ez a növényke, amit salátatorma, szépítőfű, kerti torma, kerti rézsuka, kányafűnek is neveznek a legrövidebb tenyészidejű zöldségnövényünk.





A kerti zsázsa termesztése:
Legegyszerűbb lapos tálkákba, műanyag edénybe beleágyazni papirtörlődarabot, vattát, itatóspapírt vagy papírzsebkendőt.
Bevizezzük annyira, hogy jól átnedvesedjen, és megszórjuk a zsázsamagokkal.
Világos helyre, ablakpárkányra helyezzük, és mindennap ellenőrizzük, hogy jó vizes legyen a "talaja".
Néhány nap alatt csírázni kezdenek, és jó esetben már egy hét múlva "szüretelhető".
Íze a tormáéra hasonlít, kicsit csípős, sok C-vitamint, vasat tartalmaz.
Alkalmas szendvicsek, saláták ízesítésére, ételek díszítésére, mártások, levesek készítésére.
Frissen "szüretelve" fóliába csavarva fagyasztóban egész évben tárolhatjuk.


Hozzávalók:

  • kenyér
  • 2 tojás
  • egy marék kerti zsázsa (csíráztatott )
  • pár szál újhagyma
  • 1 kk mustár
  • olaj



Elkészítése:
A felvert tojásba belekeverjük az ollóval levágott kis zsázsalevélkéket, és a gyenge szárát is.
Az újhagymát is belemetéljük, sózzuk, egy kiskanál mustárt is adtam hozzá, hogy még jobban erősítsem a fűszeres ízeket.
Olajban kisütöttem, és teával fogyasztottuk.


Fedezzük fel a kerti zsázsát: