Kipróbáltam egy fűszeresebb változatát a krumplifőzeléknek, naná hogy Apa kétszer szedett belőle.
Hozzávalók:
- 1 kg krumpli
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 babérlevél
- 1 kk majoranna
- 2 db borókabogyó (elhagyható)
- 1 evőkanál mustár
- 1 kk pirospaprika
- 1/2 kk erős pista
- só
- 1 kis tejföl
- 1 ek zsír
- kolbász
- 1 ek liszt
Elkészítése:
A zsírral, liszttel, hagymákkal,paprikával rántást készítünk, majd felöntjük vízzel, beletesszük a kockára vágott krumplit, fűszereket.
Puhára főzzük,2-3 evőkanál krumplit kiveszünk,botmixelünk,(sűrítjük vele a főzeléket)és behabarjuk a főzeléket tejföllel, amibe mustárt is teszünk.
Isteni finom,a mustár szuper benne,aki szereti a fűszeres ételeket, próbálja ki.
Kicsit felturbóztad! Mi egy kanál ecettel szoktuk még savanyítani, de ez a mustáros ráhatás csak a javára válhatott :)
VálaszTörlés