2014. november 25., kedd

Fűszeres krumplifőzelék



Kipróbáltam egy fűszeresebb változatát a krumplifőzeléknek, naná hogy Apa kétszer szedett belőle.

Hozzávalók:

  • 1 kg krumpli
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 babérlevél
  • 1 kk majoranna
  • 2 db borókabogyó (elhagyható)
  • 1 evőkanál mustár
  • 1 kk pirospaprika
  • 1/2 kk erős pista
  • 1 kis tejföl
  • 1 ek zsír
  • kolbász
  • 1 ek liszt


Elkészítése:
A zsírral, liszttel, hagymákkal,paprikával rántást készítünk, majd felöntjük vízzel, beletesszük a kockára vágott krumplit, fűszereket.
Puhára főzzük,2-3 evőkanál krumplit kiveszünk,botmixelünk,(sűrítjük vele a főzeléket)és behabarjuk a főzeléket tejföllel, amibe mustárt is teszünk.

Isteni finom,a mustár szuper benne,aki szereti a fűszeres ételeket, próbálja ki.


1 megjegyzés:

  1. Kicsit felturbóztad! Mi egy kanál ecettel szoktuk még savanyítani, de ez a mustáros ráhatás csak a javára válhatott :)

    VálaszTörlés