Ő az áldozati hal ma,Apa fogása.
Hozzávalók: 2 személyre
- 4 szelet Pontyfilé ( lehet patkó is)
- 10-15 dkg vegyes erdeigomba
- 1 közepes fej vöröshagyma
- só
- bors
- 2 evőkanál olaj
- 1 evőkanál liszt
- 1 dl tejföl
- 1 kk Erős Pista
- petrezselyem levél
- pirospaprika
- 5 dkg kuszkusz
Elkészítése:
A ponty filét megsóztam, majd egy teflon serpenyőbe tettem,20 percig állni hagytam.
Addig a vöröshagymát megdinszteltem az olajon.
Hozzáadtam a gombát( nekem fagyasztott) fűszereztem sóval, borssal,paprikakrémmel,majd
a liszttel elkevert tejföllel behabartam.
A halszeleteket felöntöttem egy dl vízzel,( ha van fehér borunk akkor azt is adhatunk hozzá ),én egy kicsi citromlevet facsartam bele, majd egy pár percig pároltam.
Ráöntöttem a gombás-tejfölös mártást, és együtt felforraltam, majd kuszkusz piramisokkal tálaltam.
A kuszkuszt 5 percig főztem dupla mennyiségű sós vizben, majd letakartam, később formáztam.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése