Márton napkor, aki nem eszik libát, egész évben éhezik.
Ez a népi hiedelem.
Mi nem ezért ettünk ma libasültet.
Hozzávalók:
- 6 db libaszárnytő (comb is lehet)
- 1 fej vöröshagyma
- 1 nagy fej lilahagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 db birsalma
- 2-3 db babérlevél
- bors
- rozmaring,kakukkfű
- só
A cseréptálat beáztattam egy órára vízbe.
A libahúst megmostam, jól leitattam (akkor lesz ropogós) az esetlegesen rajta maradó tokokat eltávolítottam.
A hagymákat, birsalmákat negyedeltem, majd a tálba halmoztam a libával együtt.
Fűszereztem frissen őrölt négyszínű borssal, sóval, babérral, fokhagymával, rozmaring és kakukkfűvel.
Lefedve sütöttem 200 fokon 2 órán át.
Amíg sült, addig elkészítettem a párolt, birsalmás lilakáposztát.
Amikor letelt a két óra, levettem a tetőt a cserépedényről (a tetején fóliában sütőtök sült)
Pirítottam még egy jó negyed órát.
Tört burgonyával, birsalmás lilakáposztával körítve tálaltam.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése