Igazi ünnepi menü is lehet!
Hozzávalók:
- 4 db felső csirkecomb
- 2 db narancs
- 1,5-2 dl narancslé
- 2 evőkanál méz
- 1 cm reszelt gyömbér
- fél kiskanál mézeskalács fűszer
- só
- színes bors
- 1 evőkanál olivaolaj
Elkészítése:
A csirkecombokat megmossuk,majd lebőrözzük,(koleszterincsökkentés céljából, ill. jobban beszívódik az aroma a húsba).
Besózzuk a combokat,majd az olaj,méz,bors,mézesfűszer keverékével bedörzsöljük.
Serpenyőbe vagy tepsibe helyezzük, és ráreszelünk egy 1cm friss gyömbért,1 narancs héját, valamint a narancs levét is hozzáadjuk.
Lefedjük, időnként még narancslével megöntözzük, és megsütjük, kb 3/4 óra.
Köretként saját gőzében párolt burgonyát adunk, melyet szerecsendióval, sóval,és színes borssal ízesítünk.
Nem kell megijedni, hogy édes lesz, mert a narancs savassága ellensúlyozza.
Nem kell megijedni, hogy édes lesz, mert a narancs savassága ellensúlyozza.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése