Meggylevest készítettem, jó fűszeresen.
A gyönyörű színű kukorica galuskákkal pedig nem csak tartalmasabbá, ha nem színesebbé, étvágygerjesztőbbé is tettem.
Hozzávalók:
- kis üveg meggybefőtt
- fűszerek(fahéjrúd,csillagánizs, szegfűszeg, kis körömnyi reszelt gyömbér)
- fél csomag vaníliáspudingpor
- 3 dl tej( vagy tejszín)
A kimagozott befőttet a fűszerekkel és annyi vízzel főztem egy pár percig, amennyi ellepte.
A pudingport kikevertem a tejjel(ha van tejszín még jobb, selymesebb lesz)majd hozzáöntöttem a gyümölcshöz.Ha túl sűrű lenne adható még hozzá tej.Aki akarja édesítheti még.
puliszka:
- 5 dkg kukoricadara
- 2,5 dl víz
- kávéskanál vaj
- csipet só
- édesítő
A kukorica darát belekevertem a vízbe, feltettem főni,kevergettem,majd amikor besűrűsödött(2-3 perc)
lefedtem még pár percre.
Majd hozzáadtam a vajat, és két teáskanál segítségével galuskákat készítettem belőle.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése