Aki szereti a sült karfiol ízét, és a sajtos-omlós csirkemellet, az nem fog csalódni ebben a receptben.
Mautner Zsófinak igaza van abban hogy, nem kell mindig ragaszkodnunk a klasszikus krumpli-rizs körethez.
A karfiolt Zsófitól hoztam, egy kicsit módosítva a fűszereken.
Hozzávalók:
- 1 csirkemell
- 1 közepes fej karfiol
- 1 nagy doboz kaukázusi kefir
- 2 gerezd fokhagyma
- olivaolaj
- só
- pici gyömbér( reszelve)
- fél citrom leve ( mostanában mellőzöm a héját)
- bors
- 10 dkg füstölt sajt
Elkészítése:
Előző nap készítettem egy pácot, joghurtból,citromléből,olivaolajból,borsból,fokhagymából,gyömbérből.
A csirkemellet lefejtettem a csontjáról, és a két db-ot vízszintesen még félbe vágtam, majd belehelyeztem a pácba,és lezárva,a hűtőbe tettem.
A rózsáira tördelt karfiolt megmostam,félbevágtam, és egy kiolajozott tepsibe fektettem a vágott felükkel.
Másnap a pácból kiemeltem a húsokat,majd a karfiolrózsákra fektettem,a maradék joghurtos pácot is ráöntöttem.
A sütőben fél órát sütöttem kb 200 fokon,majd megszórtam füstölt sajttal, és még pár percre visszatettem, hogy ráolvadjon, ill. rápiruljon a sajt.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése