Őszi gyümölcsökkel készítettem ízletes ebédet ma.
Hozzávalók: 2 személyre
- 2 db egész csirkecomb
- 1-1 nagy fürt csemege ill. Otelló szőlő
- 2 db körte
- 2 db alma
- fahéj
- frissen őrölt bors
- 2 gerezd fokhagyma
- 2-2 karika kolbász
- só
- 1 ek zsír
- 2 db nagy krumpli köretnek
A csirkecombokat megmostam, ízületeiknél bevágtam,besóztam, a bőrei alá
fokhagyma gerezdeket és 2-2 karika füstölt kolbászkarikát tettem.
fokhagyma gerezdeket és 2-2 karika füstölt kolbászkarikát tettem.
Egy serpenyőbe bőrös felükkel lefelé helyeztem, megborsoztam,és fedő alatt
időnként némi vízzel locsolgatva puhává pároltam.
időnként némi vízzel locsolgatva puhává pároltam.
Megfordítottam, majd ráhalmoztam a gerezdekre vágott almákat és a körtéket.
Pár perc sülés után, amikor a gyümölcsök is puhák lettek, hozzáadtam a szőlőszemeket,
és megszórtam fahéjjal.
és megszórtam fahéjjal.
Hagytam, hogy a gyümölcsök kissé karamellizálódjanak a kifőtt cukros létől, és törtkrumpli
halmocskákkal tálaltam.
A fahéjas gyümölcshúsok mennyei íze,a fokhagyma, a füstölt kolbász találkozása
a csirkével különleges ízharmóniát ad.
Érdemes kipróbálni!