Rántotta !
Nagyon sokféle ízesítéssel, és adalékokkal készülhet.
Aki szereti a fokhagymát, és a tojást, kedvelni fogja főleg ha még a szalonna is rásegít az ízekre.
Nagyon sokféle ízesítéssel, és adalékokkal készülhet.
Aki szereti a fokhagymát, és a tojást, kedvelni fogja főleg ha még a szalonna is rásegít az ízekre.
Hozzávalók: 2 személyre
- 4 db tojás
- 15 dkg bacon szalonna
- 2 gerezd fokhagyma
- só
- bors
A bacont teflon serpenyőben szép pirosra megsütjük.
Kiszedjük az edényből, majd a fokhagymát szeleteljük, és rádobjuk a szalonna zsírra.
Mikor megérezzük az isteni illatot, azonnal ráöntjük a felvert tojásokat.
Nem szabad sokáig a hagymát pirulni hagyni, mert megkeseredik,de azért kell kicsit sütni,
mert így nem olyan intenzív az íze, mint ha nyersen adnánk a tojáshoz.
Fűszerezzük a rántottát sóval, borssal és fakanállal kevergetve az ízlésünknek megfelelő
keménységre sütjük.
Végül tányérra halmozzuk, és a sült szalonna csíkokkal körítve, koktél paradicsomokkal tálaljuk.