Hozzávalók:
- 5-6 db alma
- 1 kk fahéj
- 6-7 szikkadt zsemle, vagy kalács
- 8 dl tej
- 4 tojás
- 20 dkg cukor
- 15 dkg margarin+ tepsi kenésre
- kb 20 dkg pikáns lekvár
- vaníliáscukor
Az almákat megmossuk, vékonyan fölszeleteljük,fahéjjal megszórjuk és megpároljuk.
A zsemlét szeleteljük, a tejet fölforraljuk.
A tojások sárgáját a margarinnal, a fele porcukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük, a forró tejet ráöntjük.
Ezután a zsemlére locsoljuk, kissé átforgatjuk, hogy mindenhol egyformán érje.
Egy magas falú tepsit kivajazunk, morzsával behintjük.
Az áztatott zsemle felét belesimítjuk, az almát egyenletesen ráhalmozzuk, majd a maradék zsemlével beborítjuk.
A barackízt egy kevés vízzel simára keverjük, és megkenjük a zsemlét.
Sütôben, közepes lánggal (180 °C) kb. 30 percig sütjük.
Ezalatt a tojásfehérjét kemény habbá verjük,pici lekvárt belekeverünk ,és a tésztára kenjük majd kissé megpirítjuk.
Kihülve tálaljuk.