2013. október 5., szombat

Virslikoszorú




                                                     Egy újabb virsli variáció.





Hozzávalók:
  • 25 dkg liszt
  • 1,5 dl tej
  • tojás
  • 2 dkg élesztő
  • 1 kanál olaj
  • 1 kk cukor
  • virslik
  • mák
  • napraforgómag
  • 1 tojás + 1 sárgája kenni


    Készítünk egy egyszerű kelttésztát.
    Miután megkelt, felvágjuk csíkokra, majd kisodorjuk.
    A koszorút belülről kezdjük el kerekíteni, minden kör közé virsliszeleteket helyezünk el.
    Addig folytatjuk, amíg el nem fogynak a hozzávalók.
    Lekenjük tojás sárgájával, megszórjuk mákszemekkel és napraforgómagokkal.
    Sütjük kb fél órát , szép pirosra.
    Úgy szeleteljük mint a tortát.