Salátára vágytam.
Fincsi almáinkat már beraktároztuk, most csak rá kell járni a spájzba.
Egy marék lencse, egy jó nagy sárgarépa, valamicske majonéz rá, és kész is a remek saláta.
Találtam egy remek majonéz receptet, ahol nem kell olaj hozzá.
Hozzávalók:
- 2-3 alma
- 1 nagy sárgarépa
- 1 marék lencse
- 2 ek mustár
- 1-2 ek porcukor
- 1 ek liszt
- csipet só
- 4 dl tej
- 2 tojássárgája
A majonéz készítése:
A tojássárgájákat csomómentesre kikeverjük a cukorral, sóval,liszttel,mustárral.
Gőz fölött besűrítjük a krémet az apránként adagolt tejjel.
Kb, öt percig keverjük,vigyázzunk, hogy ne melegedjen túl mert megsül a tojás.
Amikor az állagga megváltozik, gépi habverővel felhabosítjuk, majd kihűtjük.
A tojás miatt két napon belül használjuk el.
A lencsét megfőzzük a répával, az almát kockázzuk.
A majonézt összekeverjük a kihűlt lencsével, répával, almával.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése