2013. október 6., vasárnap

Jenga süti - darálóskeksz



   Megint Anyósom szakácsfüzetét forgattam .
   Kérdem a Férjemet, csinálunk darálósat?
   Persze tudtam, hogy költői a kérdés.
   Így hát Én gyúrtam, Apa darálta a sütit, /figyelj Pisti !!/ majd eljengáztuk az egészet.



Hozzávalók:
  • 40 dkg liszt
  • 10 dkg zsír
  • 15 dkg cukor
  • fél sütőpor
  • 2 tojás
  • csipet só
  • 2 db vaníliás cukor
  • fél kk gyömbérpor


A lisztet a zsírral elmorzsoljuk,beletesszük a cukrot,a tojásokat,1 cs vaníliás cukrot,a gyömbérport,
a sütőpor,és a sót.
Összegyúrjuk.
Ha száraz lenne, mert a tojások kicsik, akkor egy kanál tejföllel lazíthatjuk.
Húsdarálóra rátesszük a speciális feltétet és a tésztát átdaráljuk rajta.
Sütjük 20 percig , majd vaníliásporcukorba hempergetjük.