Megint Anyósom szakácsfüzetét forgattam .
Kérdem a Férjemet, csinálunk darálósat?
Persze tudtam, hogy költői a kérdés.
Így hát Én gyúrtam, Apa darálta a sütit, /figyelj Pisti !!/ majd eljengáztuk az egészet.
Hozzávalók:
- 40 dkg liszt
- 10 dkg zsír
- 15 dkg cukor
- fél sütőpor
- 2 tojás
- csipet só
- 2 db vaníliás cukor
- fél kk gyömbérpor
A lisztet a zsírral elmorzsoljuk,beletesszük a cukrot,a tojásokat,1 cs vaníliás cukrot,a gyömbérport,
a sütőpor,és a sót.
Összegyúrjuk.
Ha száraz lenne, mert a tojások kicsik, akkor egy kanál tejföllel lazíthatjuk.
Húsdarálóra rátesszük a speciális feltétet és a tésztát átdaráljuk rajta.
Sütjük 20 percig , majd vaníliásporcukorba hempergetjük.