2014. május 3., szombat

Céklasaláta zsázsás túrógombóccal


Hozzávalók:

  • 2-3 db kisebb cékla
  • zsázsa 
  • 1,5 teáskanál szőlőmagolaj vagy extraszűz oliva
  • ízlés szerint méz 
  • 1 mokkáskanál balzsamecet
  • 10 dkg túró 
  • 3 evőkanál zabpehely
  • 1 tojás fehérje
  • salátalevél



A céklát becsomagoltam alufóliába és a sütőben sütöttem (más étel is sült)
Amikor megsült, kissé kihűtöttem majd lereszeltem, és meglocsoltam szőlőmagolaj, méz és balzsamecet keverékével.
A gombócokhoz a zabpelyhet kicsit összeaprítottam, majd összekevertem a túróval, tojásfehérjével, pici sóval, és állni hagytam 1-2 órát.
Később kifőztem, és beleforgattam friss, összevágott zsázsába.