Salátát ígértem, itt van lányaim!
Pohársaláta!
Annyira jól érvényesül együtt a virsli füstössége, a sóska savanykás íze, a krémes kefír, a ropogós retek, a friss paradicsom, a szőlőmagolaj aromája és végül a tetején a sózott mandula.
Hozzávalók:
- 1 nagy maréknyi sóskalevélke apróra tépve
- 1 db piros hónapos retek
- 1 nagyobb paradicsom
- 1 ek. szőlőmagolaj vagy olivaolaj (hidegen sajtolt)
- 2 db füstli vagy füstölt ízű virsli
- 2 db füstölt sajt szeletke
- 1 dl kaukázusi kefír
- 4-5 db sós mandula
Elkészítése:
A virslit roppanósra főztem, majd kihűtöttem.
A zöldségeket jól megmostam, a sóskát összetépkedtem, a paradicsomot, retket kockákra vágtam, majd meglocsoltam szőlőmagolajjal.
Egy üvegpohár aljába megágyaztam a salátának 1 dl kaukázusi kefírrel, majd lazán beleraktam a saláta hozzávalóit, és megszórtam durvára vágott sós mandulával.
tudnivaló a sóskáról:
- hűvösebb ,esős időben leszedett sóska íze enyhébb mint a száraz időben fejlődőé
- étvágygerjesztő a savanykás íze miatt
- magas gyűmölcssav tartalma miatt élénkítő, frissítő
- kiváló immunerősítő
- oxálsav tartalma miatt zsíroldó hatású
- magas C vitamintartalmú
- sok ásványisót, vasat tartalmaz
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése