2013. április 10., szerda
Az idei első sült halacskák
Ők az első "fecskék" !
Idénykezdő fogásként kerültek az asztalra.
A párom már hetek óta nagyon szeretett volna horgászni menni, de az időjárás, na meg az árvíz
helyzet nem engedte.
Tegnap már nem bírt magával , és kiment a tóra.
Hozott egy pár keszeget, kárászt, de elkeseredetten jött, mert elment neki egy nagy potyka.
Sebaj, mi nagyon szeretjük a ropogósra megsült kicsi halakat is, főleg most már, hogy teljesen
kivagyunk éhezve a halakra.
Megsütöttem, köretnek is sült sárgarépát ettünk.
Hozzávalók:
keszeg, kárász
só
liszt
paprika
bors
olaj
sárgarépa
A frissen kifogott halacskákat megpucolta, beirdalta a férjuram,majd besóztam őket.
Jó ha fél órát áll a sóban.
Majd liszt, pirospaprika, bors keverékébe hempergettem, és bő forró olajban kisütöttem.
Ha halat akarsz fogni, meg kell értened, hogyan gondolkodnak; ha te hal lennél, mikor harapnál rá a csalira. Aztán oda dobd a horgot, ahol leginkább sejted a halat!